Praktisch

Het Basilicafonds is een ‘Fonds op Naam’, ondergebracht bij het Elisabeth Strouven Fonds, dat het beheert en belegt en dat beschikt over de ANBI status. Door deze ANBI status zijn er een aantal financiële voordelen verbonden aan het schenken aan het Fonds, hier laten we u graag een aantal rekenvoorbeelden over zien. Verder op deze pagina treft u alle praktische informatie over schenken aan het Basilicafonds, zoals anoniem schenken, de algemene voorwaarden voor online doneren en onze privacy en cookie-statement.

Fiscaal voordeel door ANBI status
Anoniem schenken
Algemene voorwaarden
Privacy en cookie-statement
JT-Basilica-Fonds-OLV-0108
JT-Basilica-Fonds-OLV-5562

Fiscaal voordeel door de ANBI status

Het Basilicafonds is ondergebracht bij het Elisabeth Strouven Fonds, dat het beheert en belegt en dat beschikt over de ANBI status. De besturen van de basiliek van Sint Servaas en de basiliek van de Onze Lieve Vrouw bepalen elk hoe hun deel van het fonds wordt aangewend voor projecten en activiteiten die binnen de doelstellingen van het behoud van de basilieken vallen.

Het Basilicafonds is als goed doel geheel vrijgesteld van betaling van schenkings- en erfbelasting en uw schenking komt 100% ten goede aan het doel.
Voor periodieke en eenmalige giften gelden een aantal fiscale regelingen rondom die het schenken financieel zeer aantrekkelijk kunnen maken. Op de pagina ‘Fiscaal voordeel’ vindt u een aantal rekenvoorbeelden.

Meer informatie:

Praktisch > Fiscaal voordeel
Belastingdienst
Doneren > Nalaten

Anonieme schenking

Misschien schenkt u liever anoniem. Dan kan dit natuurlijk ook. Dit kan op de gebruikelijke wijze via internetbankieren, geef aan in het vak ‘Bericht’ dat het een anonieme schenking betreft. Maar misschien heeft u liever eerst een gesprek. Neem dan gerust contact op met de heer Emiel van Helsland (penningmeester kerkbestuur) via: 06 – 27 856 818.

Direct doneren
JT-Basilica-Fonds-OLV-5587
JT-Basilica-Fonds-OLV-0103

Algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden voor online doneren aan het Basilicafonds.

Algemene voorwaarden